POLATSPOR'DA TAEKWONDO HEYECANI
Hafta sonu Polat Spor Kulübünün kuşak terfi sınavına davetliydim. Kulübün Başkanı ve Antrenörü Yılmaz Polat ın ricası üzerine yapılan sınavda komisyon üyesi olarak yer aldım.
Komisyonda üç kişiydik Yılmaz Polat, Aktif Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Akıllıok ve ben.Ogün yaklaşık yüze yakın Sporcu büyük bir heyecan içinde ter döktü. Aylardır o günü bekliyorlardı ve bir üst kuşağa terfi edeceklerdi.
Salona ilk girdiğimde gözlerime inanamadım sanki bütün Keçiören oradaydı. Salon ağzına kadar dolmuş velilerin çoğu ayakta, hatta giriş yerindeki merdivenlerde bile oturanlar vardı.
Sporcuların yaş ortalaması 8 ile 13 dü. Kendi akranları dışarılarda oyun oynarken onların profesyonel bir Sporcu olma yolunda ter döküp sorumluluk almaları görülmeye değerdi.
Yerin metrelerce altında ter kokuları içinde antrenman yapacaksınız ve bu bir savunma Sporu olacak, bunlara rağmen çocuklarınıza Taekwondo yapmalarını teşvik edeceksiniz, işte bu nedir biliyor musunuz? Taekwondo aşkı, hocaya güven duygusu, aile ortamını aratmayan sıcaklık, daha yüzlerce örnekler verebilirim, ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki hiçbir Spor branşı yoktur ki böylesine sevgi dolu olsun.
Bazen şu soru ile çok karşılaşırım. Taekwondo neden bu kadar başarılı? Aslında bu soruları değişik örnekler vererek cevaplandırırım ama işin özünde hep şu gerçeği söylerim. Disiplin.
Bu konuda iddia ederim ki Türkiye’de Taekwondo sporu kadar disiplini ve arkadaşlık kavramlarını ön planda tutan başka bir Spor branşı yoktur.